tisdag 22 januari 2013

Toalett garderoben borta :))

Idag har Micke monterat ner toalett och dusch och kvar är ingenting. Se nedan :))





söndag 20 januari 2013

Brand i pannan :(

Idag körde jag ut till huset för att räfsa ihop allt smått efter den stora brädhögen som kördes bort i fredags. Blev en liten tjusig hög som ska ner i en säck. Sen gick jag in för att dra bort listerna som fanns i trappan. Satt limmade längs kanterna på trappstegen. Nu kunde jag verkligen se trappan framför mig när den är klar. Jag slängde ut lite skräp och sen tänkte jag köra hem. Som tur var skulle jag kolla av pannan innan jag körde eftersom jag visste att Micke hade varit ute och kollat den inatt och imorse. Jag öppnade källardörren där inne och ut kommer tjock rök. Jag stänger och får tag i min mobil men eftersom Micke jobbat natt så hör han inte sin telefon. Jag går ut och öppnar dörren på utsidan istället och den var inte varm så öppnade men kunde inte gå in och iaf stänga brännaren. Det lät inte som att det brann men röken var så tjock att jag trodde att det när som helst skulle börja brinna. Jag ringde till Christin och bad dem komma. Mattias är som tur är brandman. De kom bort och han öppnade upp inifrån och utifrån eftersom man inte kunde gå in. Vi fick helt enkelt vänta ut röken och sen kunde han öppna ett fönster i källaren. Då kunde man åtminstone se något men det luktade jättestarkt. Vi stängde pannan på off och kunde se att det brunnit upp i röret, plastslangen mellan rören hade brunnit som de ska vid såna tillfällen men det hade även brunnit upp i matningsröret/skruven. All pellets i magasinet hade på något vis blivit så himla varmt att det såg smält ut och luktade väldigt kraftigt. Den hade förmodligen brutit/stängt av sig när överhettningsskyddet i själva röret vid brännaren känt av värmen från elden så det inte fortsatt brinna sedan. Men det kunde ju blivit värre om man hade haft otur. Hela källaren stinker nu och lite i huset. Hoppas att det försvinner snarast. Hämtade Micke sen och så sa vi att vi får jobba med pannan närmare inpå att vi flyttar in så att vi har koll på att det fungerar. Sätta dit ett längre plaströr och ny pellets. Vi ska få in vår egen panna så att vi kan bli av med den hon använt. Efter det gick vi upp och tog tag i golvet som de limmat dit. Ligger trägolv under som ser bra ut. Ska bara slipas och målas. Vi ska börja med att ta bort putsen på skorstenen och foga om den. Sen blir det golvet och trappan. Sen väggar och tak. Lääääängtar.

fredag 18 januari 2013

Värme i huset

Vi har nu ordnat så att pellets pannan fått komma igång. Kämpigt till att börja med. Pappa fick bråka med den ett par timmar i söndags men till slut så. Micke har spenderat två-tre kalla kvällar därute för att se om den bryter vid 80 grader men lite förgäves. Några timmar in på sen kväll så har den ändå bara kommit i omkring 40 grader. Och upp och jobba ska man också så det har bara varit för honom att stänga av den och åka hem och lägga sig. Har varit upp emot 12 minus hela veckan så vi ville ju ha igång den så den i alla fall kör. Idag kunde vi äntligen se att den bröt vid den önskade graden och nu kör den på lågvarv. I söndags rev vi uterummet så klart men fick även massa besök. Mickes moster och hennes man kom tillsammans med hans kusin och hans fru. Vi fick en jätte fin inflyttningspresent av dem. Häftigt keramik fat där det är ingraverat Boliden under :) Lite senare kom mamma, pappa, lillasyster och min svåger. Då fick vi en kul liten tomte låda med lampor och grejer i. Sen fick jag födelsedags presenter - en Figurin (Romeo och Julia), en gammal kaffekvarn och en ljusblå brödlåda i plåt. Snygg kommer den vara i köket sen. Efter det så gick vi igenom vår kalkyl hos Christin och Mattias. Sen hem. Blev en lång dag och Izzy hann inte innanför dörren innan hon gick och lade sig :) Det är ju inte lätt att vara liten och ha så mkt för sig.

Röj, röj, röj.

Idag kom lastväxlaren och Micke fick lastat allt trä i minusgraderna :) så det var skönt att bli av med. Nedan kan ni se vad som hänt på senaste. Och ett stort tack och kram till Christin och Mattias för det första krafttaget på denna arma byggnad.







































tisdag 15 januari 2013

Trädgårdstankar

Min hjärna har redan börjat anlägga trädgård. Jösses måste ju börja på huset först! Haha. Men det är himla mysigt att gå och fundera och fantisera. Är nyfiken på hur trädgården ser ut på sommaren och vad som faktiskt växer där. Troligen inget spektakulärt men det där lilla "man vet ju aldrig" ekar lite grann i huvudet. Jag har redan en idé om hur ena hörnet kan bli men det är än så länge bara en idé. Gräsmattan behöver sig ett rejält lyft. Som det är nu kan man lika gärna åka pulka där eller puckelpist om man är av den typen entusiast. Sommarhalvåret kan man vandra i bergen. Med andra ord ska det jämnas till duktigt. Min älskade vän Christin har skvallrat om fina syrener på framsidan och DET doftar så härligt på sommaren. Drömmen om en ny fin grind i vitt trä - som inte Izzy (vår vovve) kan klämma sig förbi - och kanske ett litet gulligt växthus att stoppa bebisblommor i är lite närmare nu. Balkong - trädgårdsillusion blir så tråkigt i längden. Men nu är det allt slut med det. UNDERBART :)









Startbilder på vårt "slott"

Tänkte att det är dags att lägga in de första bilderna på vårt hus.
Greppa tag i möbeln och bered er på lite husallergi ;) vi snackar hus som inte vårdats på ett tag men som i slutändan ska bli vårt drömhus :)


Köket med ved kamin

Hallen sett uppifrån trappan

Sovrum 1

Toalett på ovanvåningen

Sovrum 2

Gavel mot norr

Baksidan med kvällssol

Gavel mot söder men huvudingång

Stora rummet


Framsidan av huset

onsdag 9 januari 2013

När vi fick nycklarna!

Kändes tok overkligt att stå där med nycklarna framför sitt nya hem och känna att det äntligen är vårt. 15 miljoner tankar i i sinnet som bara far runt. Att gå omkring i huset och få miljarder av idéer tog inte heller så lång tid. Vi har en väldigt överens bild när det gäller vårt hus. Och det är skönt. Som tur är har vi världens bästa människor lite längre ner på gatan som har hjälpt oss med rivstarten. Massor av idéer och fin pepp. Hittills har vi hunnit med att dra ner en del på det som säkert en gång har kallats för ett uterum, tagit ner lite av köket, gått amok inne i uterummet, rivit lite puts i vardagsrummet, rivit ner gips på en vägg på ovanvåningen, mätt fönster och dörrar som galningar och allmänt bara njutit av att göra allt detta. Just ja icke att förglömma att jag plockat ihop allt skrot som låg runt omkring i trädgården. I övrigt planerar vi en hel del. Det bästa stunden var när jag stannade upp och tittade på utsikten...allt var så lugnt och fint omkring mig även om vi är det disiga Januari. Det kändes så otroligt bra. Då inser man helt säkert att detta huset är värt mycket kärlek och någon som tar hand om det. Izzy är i total lycka när man släpper ut henne ur bilen. All energi bara kommer till henne och hon far omkring som ett löv i en storm. Fin känsla att veta att hon har sitt egna och större plats. Det kommer att dyka upp bilder under resan från start till slut.

Vårt hus!

Som de flesta nu vet så har vi fått oss ett hus! Det ser inte mycket ut för världen just nu men det ska nog bli vackert en dag. Följ vår husresa här! ;))